Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Живко Петков: Конкуренцията не ме плаши, а ме мотивира
Автор: Екип Burgas24.bg 13:45 / 25.02.2011Коментари (1)1990
©
Юношеският национал Живко Петков е най-младият футболист в състава на "Черноморец-Бургас". На 15 февруари той навърши 18 години. Играе като типичен централен нападател.  В представителния мъжки тим на "акулите" беше привлечен тази зима. През есента той игра за формацията, която представя клуба в първенството за юноши до 19 г. Миналия сезон беше в "Черноморец-Поморие" и вкара гол за победата с 2:0 над "Миньор" /Пк/ на четвъртфиналите за купата на България.

-         Живко, на 18 години вече си част от представителния мъжки състав на "Черноморец-Бургас". Интересно е да се разбере кой те запали по футбола?

-         Баща ми Стоян. Още от малък ме водеше с него по стадионите. Неведнъж ми се е случвало да гледам мачове, качен на раменете му. Когато бях 4-ти клас, в моето училище "Елин Пелин" в "Меден рудник" откриха футболна паралелка и аз не се колебах да се запиша. Започнах тренировки под ръководството на учителя по физическо Кольо Колев. После треньорът Пейо Николов, който идваше да оглежда деца, ме хареса и ме привлече в школата на "Нафтекс". След това ме пое треньорът Владо Стоянов при юношите на "Черноморец", а от тази зима вече съм в мъжкия отбор.

-         Винаги като централен нападател ли си играл?

-         Първата ми позиция при Пейо Николов беше на централен защитник. Впоследствие ме пробва малко и като халф, но след като усети, че силната страна ми е в атака, от 13-годишен заиграх като централен нападател.

-         Как те приеха футболистите от представителния състав на "Черноморец"?

-         Като равен с равен, въпреки че съм най-малък. Изпитвам огромно удовлетворение, че тренирам с тях. Помагат ми. Всичко е нормално.

-         Адаптира ли се напълно към новата обстановка?

-         Да, свикнах с отбора. Колективът е добър, условията за подготовка са перфектни. Само трябва да мислим за футбол.

-         Как смяташ да защитиш гласуваното доверие с привличането ти при мъжете?

-         С много труд в тренировките и с много старание се надявам да постигна целите, които съм си поставил. Живот и здраве, ако господин Велков ми предостави шанс, ще дам всичко от себе си да оправдая гласуваното доверие.

-         Спомена за целите си, но не ги конкретизира. Какви са те?

-         Първата ми и основна цел е да се наложа в състава. Това че съм по-малък, не ме притеснява. Живот и здраве, като натрупам опит, искам да пробия в чужбина и да видя как е футболът там.

-         Не те ли плаши конкуренцията в атаката на "Черноморец", където има доста качествени нападатели, сред които и трима чужденци?

-         Не ме плаши, защото конкуренция винаги ще има и това дори повече ме мотивира. Нивото и класата на отбора се вдига, като има конкуренция. Аз съм щастлив да тренирам редом с опитни и качествени нападатели, от които не се срамувам да "крада" футболни ценности.

-         Имаш ли кумир, на когото искаш да подражаваш?

-         Още от малък любимият футболист ми е Дидие Дрогба. Харесвам много и Димитър Бербатов.
Още по темата: общо новини по темата: 79
21.03.2011
17.03.2011
16.03.2011
01.03.2011
26.02.2011
24.02.2011
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: