Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Савио: Имаме шансове да станем шампиони, вкарвал съм на България
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 15.01.2011Коментари (16)3678
©
Савио, добре дошъл в България! Представи се с няколко думи.

От малък много обичам футбола. Записах се в Мюнхен 1880 още на 7 години. На 9 преминах в Мюнхен 1860, а на 16 ме взеха в италианския Бреша. Останах там три години и половина, а на 19 заминах за Англия. В Уест Хем играх осем месеца и половина, а после се върнах в Италия - във Фиорентина.

А как се стигна до трансфера ти в Бургас?

Агентът ми каза, че има сериозен интерес към мен от страна на Черноморец. Проучих отбора и ситуацията в България и реших, че това е една много добра възможност за мен да продължа успешно кариерата си.

Какво знаеш за Черноморец?

Не съм чак толкова добре информиран. Наясно съм, че са много силен тим, който е трети в първенството в момента и си поставя високи цели. Надявам се да се наложа в състава и да помогна за тяхното изпълнение.

Като цяло какво е мнението ти за футбола в България?

Смятам, че е достатъчно класен. Имам много добър приятел, когото може би познавате - Валери Божинов. Той ми е разказвал много за страната. Не сме играли заедно с него във Фиорентина, но се знаем отпреди години, поддържахме връзка и в Англия.

Божинов ли ти препоръча да избереш А група?

Не, не сме се чували, но от него знам, че тук животът е много хубав а качеството на футбола също е достатъчно добро.

Известни ли са ти имената на футболисти, които в момента защитават екипа на Черноморец?

Да. Не се познавам лично с Йохен Зайц, но ми е известен от времето, в което се подвизаваше в Шалке 04. Знам и Паскал Борел, който бе във Вердер, но не съм следил неговата кариера толкова внимателно.

Говори ли ти нещо името Даниел Боримиров?

Разбира се! Когато той беше основна част от мъжкия отбор на Мюнхен 1860, аз бях в юношеските формации. Гледах много мачове на Боримиров и беше наистина силен футболист.

Трансферът ти в Уест Хем счупи рекорда на този отбор - платиха за теб цели 9 милиона паунда. Какво се случи в Англия, защо не се наложи там?


На първо място искам да кажа, че съм изключително щастлив за периода, прекаран в този отбор. Все пак бях във Висшата лига - едно от най-силните първенства на света. Може би обаче бях прекалено млад - само на 19 години, и не бях готов за Уест Хем. А очакванията на феновете и клуба бяха доста големи за тази възраст. Може би, ако сега бях подписал с тях, щеше да е съвсем различно. Но бе истинско удоволствие за мен да се изправя срещу някои от най-добрите футболисти в света.

Мечтаеш ли си да се върнеш в Англия?

Вярвам, че един ден ще стане. Все пак всеки иска да е във Висшата лига, в Серия А, Бундеслигата или друго топпър-венство. В момента обаче съм концентриран абсолютно върху новия си отбор Черноморец, ще дам най-доброто от себе си за него и това е най-важното за мен.

Знаеш ли, че целта на бургазлии е титлата?

Ще видим как ще се развие шампионатът. Смятам, че още е възможно да станем първи. Като започнат мачовете, ще се види.

Кажи нещо повече за опита ти като национал?

Преди две години и половина спечелихме европейската титла с юношите на Германия в Чехия. Това бе най-хубавият момент в кариерата ми дотук, а и един от най-важните. Между другото, вкарах един гол при 3:0 срещу България.

В родната ти Уганда искат да играеш за техния национален тим...

За момента не съм мислил по въпроса. Има достатъчно време пред мен, за да разгледам вариантите и да взема решение.

Източник: Тема спорт

Още по темата: общо новини по темата: 79
21.03.2011
17.03.2011
16.03.2011
01.03.2011
26.02.2011
25.02.2011
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
не си мислете че се базикам или нещо но не бяхте ли в криза ? 9 млн ?!?
0
 
 
Сега погледнах какво нещо е живота. Младежът е дебютирал във Висшата лига срещу Хъл Сити на 28 януари 2009-а при победа на Уест Хем с 2:0. На 29 януари 2011 година вероятно ще играе срещу Добруджа в първата контрола за годината...Само за две години какъв обрат!?
+5
 
 
Ами, да ви е честито новото момче! Далечко сте от първото място (пък и от БФС едва ли ще ви оставят да го вземете), но поне за купата имате добри шансове.
+2
 
 
Поздравления за всички, които са се сетили и са го взели това момче. гледал съм го миналата година с Уест Хем. Само това, че е играл десет мача във Висшата лига му осигурява "Добре дошъл!". Изобщо не съм убеден, че ще става дума за оцеляване. Събират се много интересни играчи, с още по-интересен треньор. Дори съм оптимист, че отборът ще играе много по-добре.
+2
 
 
Абе Нсереко си е удар, откъдето и да го погледнешV дори да играе само пролетта, пак стига. Дребосък, но много маневрен и опасен.
-3
 
 
какво евротурнири бе смешници. тази година ще оцелеете, защото имате доста точки от 1-я полусезон. но другата година твърдо отпадате. ИЗЧЕЗВАТЕ, ИЗПАРЯВАТЕ СЕ. РАЗЛАГАТЕ СЕ КАТО ВМИРИСАНА РИБА
0
 
 
дано помогне пишлемето да се класираме за евротурнирите.шампионски титли е малко пресилено.
+2
 
 
Гледах клипове с изявите на това момче. Много бързо, повратливо и технично крило с афинитет към гола. Точно там му е слабото място обаче. Ако пооправи малко мерника ще е световна класа. Ще има емоции с това момче.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: