Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Молдованов: Нефтохимик ме изгради като футболист, може би тук ще завърша кариерата си
Автор: Екип Burgas24.bg 12:20 / 02.10.2019Коментари (0)1168
©
Диян Молдованов е едно от опитните попълнения, които подсилиха селекцията на Нефтохимик през този сезон. Защитникът е роден през 1985 година и е юноша на "зеления“ клуб. Молдованов има изиграни шест сезона в Елита и още толкова във Втора дивизия. Защитавал е цветовете на Пирин (Благоевград), Славия, Монтана, Локомотив (Пд), Несебър, и два пъти – от 2005-2009 и 2011-2013, на родния Нефтохимик.

Ето какво сподели Молдованов пред клубния сайт за кариерата, бъдещето си и настоящия футболен сезон:

Какво е усещането отново да бъдеш част от отбора, в който си направил първите си стъпки във футбола?

Много е приятно усещането, аз съм юноша на Нефтохимик и имам много хубави моменти с този отбор. Радвам се, че съм тук и може би ще завърша кариерата си там, от където започнах.

Как се стигна до трансфера ти?

Благодарение на г-н Москов. Имаше вариант да дойда още зимата, за да помогна за спечелването на промоцията за Втора лига, но бях поел ангажимент към Несебър и исках да се отнеса коректно, както те са се отнасяли към мен. Исках да помогна на отбора да остане във Втора лига, но за жалост не се получи. Радвам се обаче, че Нефтохимик успя да се върне в професионалния футбол и сега съм отново част от отбора.

С какво си запомнил предишните си периоди в Нефтохимик?

Нефтохимик ме изгради като футболист - първо школата на клуба, а по-късно натрупах и доста мачове в професионалния футбол в Нефтохимик. При втория ми престой спечелихме промоция за А група. След това не си тръгнах по най-добрия начин, при смяната на треньорското ръководство, но за мен това беше ползотворен период. За предишния ми престой в отбора също имам само добри спомени. Като погледна назад и направя равносметка съм благодарен и за хубавото и за лошото, което се е случило, защото съм получил важни уроци. Аз не съм родом от Бургас, но се установих тук и тук създадох семейство. Така че Нефтохимик ми помогна да израсна не само в спорта и в кариерата, но и в живота. Създадох едно много хубаво семейство, за което съм благодарен.

Как виждаш развитието си като приключиш състезателна кариера? Какви са плановете ти?

Честно казано още не съм мислил обстойно в каква посока ще поема. Надявам се да имам още време на терена, но само ако съм здрав и чувствам, че мога да съм полезен. Не бих стоял на всяка цена в отбор, където съм в тежест. За бъдещето не съм правил дългосрочни планове, аз съм от хората, които действат според момента. Може би няма да се занимавам с футбол или ако се занимавам ще работя с деца, но не съм сигурен още. Дано да се чувствам подготвен психически когато спра с футбола, а от там нататък ще решавам как ще продължа.

След десет изиграни кръга как оценяваш представянето на отбора?

Мисля, че представянето ни съответства на класирането. Като за новак в групата е нормално. Липсват ни точките навън, все нещо не ни достига. Трябва да се стремим винаги да сме по-нагоре и да искаме още от представянето си, независимо дали сме покрили целта си.

Отборът претърпя тежко поражение от Кариана /Ерден/ в последния кръг. Какъв е коментарът ти за този мач?

Една много злополучна загуба. Играхме добре първото полувреме, но много леки голове допуснахме. Първото полувреме трябваше да водим, а вместо това те поведоха с 2:0. Опитахме се да променим нещо в началото, на второто полувреме, но един бърз гол ни сломи и не съумяхме да излезем напред.

Предстои домакинство на Пирин /Благоевград/ идния понеделник. Какви са очакванията ти?

Очакванията ми са за победа. Днес ни беше първата тренировка за седмицата. Трябва да се подготвим много добре, защото Пирин не е отборът, който беше в първите кръгове и резултатите го показват. Ще бъде здрав мач, и равностоен, според мен. Мисля, че те също ще търсят победата на всяка цена, така че ще играем и ще дадем всичко от себе си и дано ние да се поздравим с победата.
Още по темата: общо новини по темата: 99
16.06.2020
15.05.2020
14.05.2020
11.05.2020
25.04.2020
27.03.2020
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: