Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Официално: Стадион "Лазур" има вече ново име, Нефтохимик се връща в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:14 / 23.10.2019Коментари (1)2927
©
Нефтохимик отново ще посреща съперниците си пред бургаска публика. "Шейховете“ ще домакинстват на родния си стадион "Лазур“, който вече ще се нарича "Efbet Арена Бургас“. Първият двубой у дома ще бъде на 23-ти ноември, когато по програма тимът приема Локомотив /София/.

Завръщането на отбора в Бургас стана възможно след като ръководството на клуба постигна договорка със собственика на съоръжението. Договорът за наем, с петгодишен срок, бе подписан днес. Той е на стойност 300 000 лв без ДДС годишно, а с него Нефтохимик получава правото да играе всичките си домакински срещи на стадиона. както и да ползва централния и помощния терен за тренировки. Средствата ще бъдат осигурени от новия спонсор на "шейховете“ – букмейкърската компания Efbet. Освен обезпечаването на наема за стадиона фирмата ще се ангажира и с отделен спонсорски договор с Нефтохимик.

Финализираните преговори дадоха повод на ръководството на клуба днес да проведе пресконференция, на която да разкрие повече подробности около дългоочакваното завръщане на Нефтохимик в Бургас. На нея присъства един от главните акционери Павел Бошнаков, председателят на Съвета на директорите Андрей Рунчев, членовете на СД Анелия Златкова и Георги Кузманов, както и изпълнителният директор Живко Авджиев.

"Винаги съм желаел да играем домакинските си срещи в Бургас. Надявам се, че сега ще има повече фенове, което да подкрепят отбора на стадиона. Ще бъдат извършени няколко ремонтни дейности на спортното съоръжение за удобството на привържениците. През годините сме срещали трудности, но винаги сме се стараели да израстваме и да се развиваме“, каза Бошнаков пред журналистите.

Андрей Рунчев допълни, че ръководството е доволно от представянето на отбора до момента. Главната цел за тази година съставът да се обиграе се изпълнява, а след завръщането в Бургас ще продължи да се следва стратегията за затвърждаване на позициите на отбора във Втора лига, като през следващия сезон ако всичко върви по план ще се атакува Първа лига. Рунчев загатна, че ръководството на клуба е в преговори и с други потенциални спонсори и призова бургаския бизнес за повече активност спрямо развитието на футбола.
Още по темата: общо новини по темата: 99
16.06.2020
15.05.2020
14.05.2020
11.05.2020
25.04.2020
27.03.2020
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
много ясно,те и без това ги знаят като продажници.най добрия спонсор за тях
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: