Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Футболист на Нефтохимик: Предимството ни е добрият колектив
Автор: Екип Burgas24.bg 10:56 / 05.12.2019Коментари (0)1071
©
Николай Костов е роден през 1986 г. в Бургас и е израснал в школата на Нефтохимик. Той се върна в родния си отбор през зимата на Сезон 2018/2019 и помогна на тима да спечели промоция за Втора лига. Преди това защитаваше цветовете на Несебър, където минават няколко години от футболната му кариера. Два сезона е част от тима на Верея /Стара Загора/, а за родния Нефтохимик, където започва кариерата си на футболист, има седем изиграни сезона.

На финала на първия дял от първенството, каква равносметка си правиш относно представянето на Нефтохимик до момента?

За мен е едно добро представяне, с оглед на факта, че през лятото дойдоха доста нови футболисти. Мисля, че изиграхме успешен полусезон.

Според теб в кои аспекти трябва да се надгражда и какви са най-големите предимства на отбора?

Основното ни предимство е добрият колектив, който имаме. Това ни помогна да извоюваме повечето от победите си. Надявам се да го запазим и занапред да сме сплотени като отбор. Относно недостатъците ни, спортно техническото ръководство, в лицето на треньорите и спортния директор Недялко Москов, са хората, които най-добре знаят какво липсва на отбора и върху какво да се работи.

А какви са твоите планове в краткосрочен и дългосрочен план? Би ли се ориентирал към треньорската професия след като приключи активната ти състезателна кариера?

Да, имам амбиции да продължа да се развивам във футбола. За мен е важно да остана в тази сфера. Желанието ми е да заема, след време, треньорска или мениджърска позиция. Скоро ще започна курсовете за лиценз. Искам да бъда кондиционен треньор, защото в България липсват кондиционни треньори и върху това ще наблегна.

А би ли работил с деца?

Да, бих, защото много обичам деца. Смятам, че детско-юношеският футбол в Бургас има на къде да се развива и трябва много да се работи. Имам визия за това как да се подобрят нещата и се надявам след време, да имам шанса да я приложа. Трябва сериозно да се наблегне върху качеството на детско-юношеския футбол, защото това е основата на професионалния футбол и това е бъдещето ни.

Ти си израснал в школата на Нефтохимик. Кои са най-ярките ти спомени от детско-юношеските ти години?

Първият ми и единствен треньор в школата беше Тодор Койчев. Изключително съм му благодарен, защото той ни научи на дисциплина. Научи ни, че физическата подготовка е над всичко останало и че не си ли подготвен физически и тактически няма как да стигнеш до мъжкия футбол. Най-хубавите ми моменти бяха когато имахме успехи, разбира се. Спечелихме три сребърни медала от Републиканско първенство и бяхме един от най-добрите отбори в България за нашата възраст.

Зарадва ли се, че се връщаш в родния си клуб?

Да, винаги когато се завръщам в Нефтохимик съм с много приятно чувство. Винаги има какво да дадеш на родния си клуб, без значение дали като играч, ръководител или треньор. Най-хубавото нещо е да работиш за родния си клуб, да си полезен и да предаваш това, което си научил на по-младите.

Постигнахте първа победа при гостуване от началото на първенството. Какъв е коментарът ти за мача със Спартак /Плевен/?

Мисля, че играхме доста добре. Ние имаме слабостта да допускаме елементарни греши във фаза защита, но аз го отдавам на факта, че все още не сме се стиковали. Спортно-техническото ръководство, в лицето на треньорите и спортния директор Недялко Москов, си вършат перфектно работата и се надявам след време да изчистим тези дребни грешки, без които, в момента, можехме да сме на по-добра позиция в класирането. Можехме да сме в тройката, напълно реално, но тези грешки оказаха влияние и сме 5-6 точки по-надолу.

Как върви подготовката за гостуването на Спартак /Варна/ и какви са твоите очаквания за този мач?

Както винаги, има настроение в отбора. Впечатленията от последния мач, естествено, са най-трайни. Надявам се да спечелим този мач, максимално близо да се доближим до челните места и да завършим годината с една хубава победа.

Календарната година е към своя край. Каква беше 2019 година за теб?

Ползотворна година. Лятото отборът спечели промоция за Втора лига, което беше голямото ни желание и беше необходимо за града, защото нямаше отбор в професионалния футбол. Върнахме се на стадиона си в Бургас, което също беше дългоочаквано, както за нас, така и за феновете. Надявам се феновете да започнат да се завръщат на стадиона, но това зависи най-вече от нас. Дано да има и повече деца, които да се запалват по футбола, да започват да тренират и да има повече таланти, които да излизат след нас.

Какво си пожелаваш за следващата?

За следващата година си пожелавам най-вече да съм жив и здрав и да имам по-голямо дълголетие във футбола. Пожелавам успех на всички хора, да са живи и здрави и годината да бъде ползотворна за всички.
Още по темата: общо новини по темата: 99
16.06.2020
15.05.2020
14.05.2020
11.05.2020
25.04.2020
27.03.2020
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: