Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Героят на Нефтохимик обясни откъде идва прякорът му Щайгата
Автор: Екип Burgas24.bg 17:23 / 08.10.2019Коментари (3)1393
©
Радослав Апостолов - Щайгата е един от перспективните млади играчи в тима на Нефтохимик. Отличи се с добрите си игри в последните срещи на отбора. 22-годишният полузащитник е юноша на Ботев /Пловдив/. Преди да се реализира професионално в родния си клуб, е защитавал цветовете на Левски (Карлово) и Несебър. Халфът даде интервю за клубния сайт на "шейховете".

Да започнем с коментара ти за мач с Пирин. Реализира единственото попадение и с него донесе успеха на Нефтохимик.

Получи се добър мач. Щастлив съм, че с гола, който вкарах, помогнах на отбора да победим. Всички се раздадохме максимално и показахме, че сме добър отбор и сме силна конкуренция за всеки тим в нашата група.

Как се отбелязва такова красиво попадение?

Да, получи се хубав гол. Тези ситуации във футбола не са случайни, красивите голове са резултат от работа и поставени цели. Старая се да показвам добри игри.

Направи добро представяне и в мача срещу Лудогорец за Купата на България, откривайки резултата за Нефтохимик. Помогна ли ти този мач да добиеш по-голяма увереност?

Един такъв мач, когато вкараш гол срещу шампиона на България, който всяка година играе в Европа, винаги ти дава някакво самочувствие и определено ми помогна да подобря представянето си и срещу Пирин. Радвам се, че вървя напред и постигам успехи.

Разкажи ми за трансфера ти в Нефтохимик. Ти се присъедини по време на лагера на тима във Велинград. Как се развиха събитията тогава?

Да, получи се интересно. Бях във Велинград с тогавашния ми отбор - Ботев (Пд), но от ръководството ми съобщиха, че няма повече да разчитат на мен. Тогава спортният директор на Нефтохимик Недялко Москов се свърза с мен и ми отправи предложение да се присъединя към отбора. Аз помислих добре и сега се радвам, че взех решението да дойда в Нефтохимик, защото то беше правилното за мен. Тук искам да благодаря на г-н Москов за шанса и доверието в мен.

Как се чувстваш сега в лагера на "шейховете“?

Чувствам се много добре. Колективът ни е добър. С повечето момчета се познавам отпреди да дойда в Нефтохимик, което ми помогна да се адаптирам в състава по-бързо.

Ботев /Пловдив/ е отборът, в който израстваш. С какво ще запомниш юношеските си години там и първите стъпки в професионалния футбол?

Ботев ме изгради като футболист и на този отбор дължа повечето от уменията си. Там е една от най-добрите школи в България, с прекрасни условия. Дадоха ми път и в първия отбор и съм им благодарен.

Тогава получаваш и повиквателна за националния отбор за юноши до 19 години.

Да, записах три мача, за което съм много щастлив и благодарен на Светльо Тодоров, който видя в мен качества за юношеския национален отбор. Това беше един прекрасен момент за мен и се радвам, че имах тази възможност.

Защо ти викат Щайгата?

Това е един интересен прякор, който наследих от баща ми. Той е бил футболист, но не е играл професионален футбол. Покрай него от малък съм по стадионите и към мен започнаха да се обръщат с неговия прякор. Покрай баща ми се запалих по футбола, както и брат ми, който е футболен съдия и тепърва започва да израства в тази професия.

Сега предстои пауза в първенството, а в следващия кръг Нефтохимик посреща Хебър /Пазарджик/. Очакваш ли трудности за тима да запази комфортната преднина в класирането, която има в момента?

Очаквам труден мач. Хебър е добър отбор, с голям бюджет и много футболисти с опит в Първа лига. Ще е постараем да се представим добре, ще се подготвим старателно и ще се опитаме да ги победим.

Още по темата: общо новини по темата: 99
16.06.2020
15.05.2020
14.05.2020
11.05.2020
25.04.2020
27.03.2020
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това момче не е за дефанзивен полузащитник!!!Показва отлични неща напред -два прекрасни гола срещу "Лудогорец"за купата и срещу "Пирин"за първенството.На мен лично ми напомня за Христо Коилов.Дано се развие като футболист и да се върне в любимия си "Ботев"Пловдив но задължително не като "дефанс"!
+2
 
 
Ето колко малко трябва на едно момче- половин сезон титуляр и взе да вкарва прекрасни голове- срещу Лудогорец бе уникален гол, а този е направо фантастика! А ние да си гледаме холандско- бразилските ментета!
+2
 
 
Успех,Радо и скоро отново с жълто-черната фланелка!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: