Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Нефтохимик прекърши Хебър с гол в последните секунди
Автор: Екип Burgas24.bg 12:59 / 20.10.2019Коментари (0)1315
Нефтохимик записа драматична победа над Хебър /Пазарджик/ в 12-ия кръг на Втора лига. "Шейховете“ спечелиха с 2:1, като решаващото попадение падна в последната минута на добавеното време.

Първият гол в срещата бе дело на Атанас Ташолов още в 6-ата минута. Защитникът бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер на Николай Костов. Това бе и неговото дебютно попадение със зелената фланелка.

Веднага след това домакините имаха шанс да удвоят аванса си, но Иван Колев, който бе останал сам пред вратата на Хебър, пропусна да се разпише. До средата на полувремето Нефтохимик бе водещият тим на терена и гостите бяха принудени да се приберат в своята половина.

Те обаче успяха да си възвърнат до известна степен контрола и силите се изравниха. В 25-та минута Янко Ангелов направи опасен изстрел към горната част на вратата на Нефтохимик, но Павел Здравков се намеси безупречно. Малко след това Живко Петков опита да стреля от 15-ина метра, но бе неточен и топката мина над напречната греда.

В 34-та минута явна игра с ръка в малкото наказателно поле от противников играч, не даде повод на главния арбитър да отсъди дузпа, а взе решение да отсъди корнер.

През втората част играта се водеше предимно в центъра на терена. В 64-ата минута след многоходова атака гостите успяха да изравнят. В 71-ва минута неразбирателство в защитата на "шейховете“ позволи на гостите да нахлуят в наказателното поле. Павел Здравков обаче отново реагира адекватно.

В 77-ма минута възпитаниците на Николай Митов  отново  пропуснаха шанс да обърнат резултата, след като техен играч проби от ляво и стреля, но уцели близката греда. Веднага след това Боримир Карамфилов след перфектно центриране на Пламен Тенев, стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна напречната греда.

В 83-ата минута пред тима от Пазарджик отново се откри възможност за второ попадение, която не бе оползотворена. В 87-ма минута Хебър остана с човек по-малко след като Божидар Васев получи червен картон.

Победното попадение за "шейховете“ бе дело на Джунейт Али впоследната втора минута от добавеното време.

След тази победа Нефтохимик се изкачи на шеста позиция във временното класиране.

Състав на Нефтохимик: Здравков, Ташолов, Али, Молдованов, Петков (68 Тенев) , Цачев, Колев, Радев (20 Карамфилов), Костов, Апостолов (46 Филипов), Цонков.
Още по темата: общо новини по темата: 99
16.06.2020
15.05.2020
14.05.2020
11.05.2020
25.04.2020
27.03.2020
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: