Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
В Нефтохимик се обидиха на Черноморец... но не казват нищо за вмирисаната риба!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:55 / 14.08.2018Коментари (0)2813
©
Нефтохимик излезе с официална декларация, с която отговаря на силния човек в Черноморец Костадин Марков. В нея обаче не се споменава нищо за вмирисаната риба, разхвърляна в сектора на "акулите". Burgas24.bg публикува позицията на "зелените" без редакторска намеса.

На 11-ти август 2018 г. Нефтохимик победи Черноморец с 3:0, на стадион "Лазур“, на старта на първенството на Югоизточната Трета лига. Абсолютното превъзходство на "шейховете“ и спортно-техническото състояние на двата тима обаче почти останаха на заден план в публичния дневен ред, отстъпвайки пред темата за организационното ниво на Нефтохимик. То даде повод за оплаквания, главно сред "сините“ привърженици, част от които изразиха огорчението си чрез медиите и социалните мрежи.

До момента ръководството на Нефтохимик се въздържаше от коментари по тези нападки именно с цел да не измества фокуса от безапелационната победа, постигната с много труд от треньорите, футболистите и целия екип на Нефтохимик. Професионализмът и целенасочената работа дадоха нужния резултат, който се видя на терена.

Въпреки това, полемиката около организацията продължава, затова ще кажем следното по този дискусионен въпрос:

Нефтохимик играе на стадион "Лазур“, което е прецедент за клуб от Трета лига, но с бюджет на такъв не може да си позволи да използва целия капацитет на стадиона. В тази връзка имаше възможност да се отворят само две каси. Те работеха два часа преди началото на мача, за да могат да обслужат навреме всички гости на дербито.

Относно буферната зона, което изненадващо стана повод за  недоволство сред "сините“ привърженици, им съобщаваме, че това е изискване на полицията, като част от мерките за сигурност и е наличието на такава зона е регламентирано в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Въпреки предложението на органите на реда феновете на Черноморец да бъдат настанени в 11 блок на сектор Б /клетката/, Нефтохимик настоя те да ползват съседния блок, за да им осигури по-голямо удобство.

И на последно място, но не по важност, се разпространи неистината, че Нефтохимик се финансира с обществени средства, а Черноморец е клуб с изцяло частно финансиране. Този опит за манипулация лесно може да бъде разобличен, защото информацията за средствата, които получават двата клуба от Община Бургас, е публична. Съгласно Наредбата за подпомагане на спортните клубове Черноморец получи от Община Бургас за тази година - 35 639 лв, а Нефтохимик - 36 719 лв. Разликата от 1080 лв. идва от факта, че школата на Нефтохимик е по-голяма. Останалите финанси и на двата клуба са от частни инвестиции.

След като се отзовахме на вълненията след срещата, ще поздравим още веднъж отбора на Нефтохимик за огромното превъзходство над градския съперник, за себераздаването и добрата игра. Това превъзходство в полза на Нефтохимик, беше видимо и по трибуните, където "зелените“ фенове, за пореден път, бяха многократно повече.
Още по темата: общо новини по темата: 66
29.05.2019
24.05.2019
21.05.2019
19.05.2019
12.05.2019
11.04.2019
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: