Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кой превърна футбола в политическа вендета, "шайка" ли са бургаските фенове и защо вмирисаната риба е обида за бургазлии?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 25.09.2018Коментари (0)4254
© Burgas24.bg
Предложението за смяна на ръководството на Нефтохимик не е опит за саморазправа, то е провокирано от обидата, която нанесоха феновете на Нефтохимик на част от бургазлии. С тези думи общинският съветник Тошко Иванов аргументира докладната, входирана от групата на Реформаторския блок, за която Burgas24.bg пръв съобщи.

Както прогнозирахме, точката буквално взриви днешното заседание на местния парламент и прерасна в разгорещен дебат, в който цветущите епитети и обвиненията взеха връх.

"Длъжни сме да вземем отношение. Футболните мачове трябва да преминават в духа на взаимното уважение, а не с подхвърляне на развалена риба", заяви Тошко Иванов.

"Не става въпрос за закачка между фенове, а за обида на бургаските граждани. Те са данъкоплатци и са участвали в избора на общинския съвет. Тези прояви разделят футболното общество. Затова днес на единия стадион има 100 човека, на другия – 200. Да преодолеем тази омраза", призова Станимир Апостолов от "реформаторите".

Изненадващо в подкрепа на Нефтохимик се обяви Веселин Пренеров от ГЕРБ, който до неотдавна бе на противоположния полюс. Днес той размаха донесените от Николай Тодоров документи, сред които становищата на полицията и делегата на БФС, за да докаже, че ръководството на "шейховете" няма вина.

"Не е редно залата на общинския съвет да става арена за подобни дебати. Това, че феновете си имат закачка – това си е тяхна работа. Ако утре играем с ФК Созопол и стане нещо подобно, да очакваме ли техният общински съвет да ни сезира? След 4 часа ще има ново дерби между Нефтохимик и Черноморец, нека се фокусираме върху позитивното. Апелирам за повече разум, да не подкрепяме тази докладна, в която прозира дългата политическа ръка на някои колеги", каза от трибуната Ивайло Вагенщайн.

Не мина и без вечната тема за кюфтетата и кетъринга на стадион "Лазур", станали емблематични в добрите времена на ПСФК Черноморец.

"Някои съветници още имат петна от кюфтетата, които ядоха на стадиона. Сега мълчат. Много пари се отпуснаха за футбол, никой не пита хората дали иска да ги хранят тия футболисти. Аз се втрещих когато разбрах, че Костадин Марков е шеф на Черноморец. В същото време тези, които натресоха Нефтохимик за общински, сега почват да реват за морала на спорта. И всичко в името на една пасмина, дето си е въобразила, че може да прави каквото си поиска, обявявайки се за фенове. Какви фенове, като не са дали една стотинка? Искам да видя списъците с фенове, да не се окаже накрая, че става въпрос за 10 човека и половина. Писна ми зад думата "фенове" да се крие една шайка, която си прави каквото си иска", отсече Георги Дражев.

Константин Бачийски също изрази мнение, че смяната на цялото ръководство е твърде тежка мярка. Той предложи вместо това да се обърне внимание на "шейховете" и да им се отправи официална забележка. Ако гаменските прояви станат тенденция, чак тогава да се предприемат по-сериозни мерки. В крайна сметка предложението на групата на Реформаторите бе отхвърлено с 15 "против", 15 "въздържали се" и 7 "за".
Още по темата: общо новини по темата: 66
29.05.2019
24.05.2019
21.05.2019
19.05.2019
12.05.2019
11.04.2019
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: