Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Фенове на Нефтохимик: Закрийте клуба, но не си правете гавра с нас! Превърнахте футбола във война между ГЕРБ и СДС!
Автор: Стиляна Божидарова 10:00 / 18.09.2018Коментари (1)5243
© Burgas24.bg
Изключително изненадващ ход предприеха част от феновете на Нефтохимик в навечерието на септемврийската сесия на местния парламент, научи Burgas24.bg. Както ние първи съобщихме, най-горещата точка в дневния ред се очаква да е предложението на "реформаторите" за смяна на ръководството на футболния клуб. И докато някои от "зелените" фенове нарочиха идеята като шамар от кръвния враг Черноморец, то други открито призовават мнозинството от ГЕРБ да подкрепи предложението.

"Най-добре е да закрият Нефтохимик, но да спрат да си правят гавра с нас! Превърнаха бургаския футбол във война между ГЕРБ и СДС. Настояваме за оставка на цялото ръководство, начело с Николай Тодоров", категорични са двама от най-отявлените привърженици на Нафтата – Ивайло Стаматов и Кирил Събев. Като мотив те посочиха бездействието на ръководните фактори, липсата на развитие и системната работа на парче.

"В този отбор се действа на принципа "да не обидим кмета". В УС има представители на общината, които предпочитат да си стоят кротко и да не отстояват интересите на клуба пред мажоритарния собственик, за да не ядосат кмета и да не си навредят. Същите тези представители си мълчаха, когато Бошнаков подписваше еднолично договори за баснословни суми с футболисти, които изиграха само по няколко мача. Накрая се оттегли от поста изпълнителен директор и заяви, че оставя отбора без задължения. Най-дразнещо обаче е поведението на Николай Тодоров, който дори си приписа заслугата за строежа на новия стадион. Мнозина вече прогнозират, че той ще влезе в листата на ГЕРБ за следващите избори", негодуват феновете.

Последното нещо, което е преляло чашата на търпението им е предстоящият мач с Черноморец в зоналния финал на Аматьорската купа. Срещата е преместена от 19-и за 26-и септември, а от щаба на Нефтохимик пуснали предложение да излязат срещу вечния съперник с юношите. Причината е, че само няколко дни по-късно "зелените" се изправят срещу коравия тим на Марица, а първенството било приоритет за ръководството. Това до такава степен вбесило феновете на Нефтохимик, че те обмисляли да нахлуят на терена и да прекратят мача.

"Ако мачът си беше останал за 19-и септември, нямаше да се налага да се стига до циркове. Три дни по-късно имаме мач с аутсайдера Гигант Съединение, където спокойно можехме да излезем с юношите. Така вместо да бием Черноморец за пореден път и да им докажем, че обвиненията им за купуване на мачове са безпочвени, ние им клякаме и ще им позволим да ни бият с разлика. С оправданието, че няма пари пък отказаха мача за Купата на България, където с малко късмет можехме да приемем Левски. Как Свети Влас и Атлетик Куклен играят на регионално ниво за Купата, а ние я отказваме", пита Стаматов.

Неяснотата около финансирането на Нефтохимик е другата причина феновете да свалят доверието си от ръководството на клуба. По техни изчисления, "шейховете" дължат около 100 хиляди лева на "Бургасбус", близо 50 хиляди лева на "Спортни имоти" и 80 хиляди лева на НАП. В това число не влизат задълженията към бивши футболисти и служители на дружеството. Същевременно основните спонсори на Нефтохимик Анелия Златкова, Тихомир Стоев и Павел Бошнаков заделят едва по 10 хиляди лева, които се явяват недостатъчни дори за базовите разходи. За капак собственикът на "Мастерхаус", който е в управителния съвет, е поставил ултиматум отборът да завърши първи или в най-лошия случай на точка от първия. В противен случай бизнесменът ще се оттегли след Нова година и амбициите, които Нафтата афишира, ще изглеждат все по-илюзорни.

"Митко Събев и Пламен Киряков не успяха да ни откажат от любимия отбор, но наш човек е на път да го постигне. Това, което искаме е адекватно ръководство, което няма да е политически обвързано. Искаме ясна стратегия и резултати. Иначе е по-добре Нефтохимик да го няма", единодушни са част от феновете.
Още по темата: общо новини по темата: 66
29.05.2019
24.05.2019
21.05.2019
19.05.2019
12.05.2019
11.04.2019
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.09.2018 г.
0
 
 
какъв нефтоКомик бе сульвци урода сте вие ,с колко отбора се съвукуплихте и пак сте нещастници
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: