Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ботев (Вр): 3 месеца почивка и след това 3 седмици подготовка само за 2 мача? Няма смисъл!
Автор: Стойчо Генов 10:52 / 24.03.2020Коментари (0)843
© Burgas24.bg
Ръководството на ПФК Ботев (Враца) излезе с официално становище по темата кога и как да бъде подновен футболният шампионат в Първа лига. От клуба са категорични, че най-удачният вариант е първенството изобщо да не се подновява, като освен това задават към БФС доста адекватни въпроси.

Публикуваме позицията на ПФК Ботев (Враца) без редакторска намеса:

Вчера Професионалната футболна лига поиска нашето становище относно това, как да продължи футболният ни шампионат. Преценихме, че е честно спрямо нашите футболисти, служители, партньори, привърженици, както и към медиите, да публикуваме мнението на клуба публично. Текстът по-долу е идентичен с този, който изпратихме и до ръководителите на българския футбол.

Нашата позиция е, че евентуалната дата за подновяване на първенството трябва да бъде поне 3 седмици след като отборите подновият пълноценна подготовка. За нас датата 1 май 2020 е нереалистично оптимистична!

Вариантът с доиграване на два кръга в края на май е възможен и разумен, за да се завърши шампионатът. Но да се почива 3 месеца, след това да се води 3 седмици подготовка за изиграването на само две срещи звучи необмислено.

В този ред на мисли как ще се процедира с договорите на футболистите, които ще изтекат преди края на удължения шампионат?

На всички е ясно, че няма как да изиграем по 12-15 мача до края на юни, така че със сигурност настоящият шампионат няма да се изпълни по планирания от всички ни начин. Никой не е отговорен за създалата се ситуация. Ще бъдат засегнати клубове, футболисти, персонал, спонсори, медии и не на последно място феновете.

Удължаването на сезона през юни, а сега научаваме и за преговори за мачове през юли, ще доведе до непланирани за нас разходи и ще усложни финансовото състояние на много клубове.

За нас най-мъдрото и лишено от излишни емоции решение е първенство да бъде прекратено при настоящото класиране. Следващият сезон да имаме група от 16 тима и 30 мача на отбор, което ще даде възможност при влошаване на ситуацията с коронавируса идният сезон да стартира дори във втората част на август. Така отборите ще имат време и ресурс да планират стратегия и подготовка за следващия шампионат.

Доиграването на сезона без публика на стадионите е неприемливо за нас!

Спонсори и рекламодатели във всички спортове вече изпитват трудности. С оглед социално-икономическите прогнози сезон 2020/2021 ще бъде труден за всички ни. Колкото по-предсказуеми и навременни са решенията Ви днес, толкова по-подготвени ще срещнем утрешните предизвикателства.

Вече няколко пъти заявихме нашата позиция. Ботев Враца няма притеснения от нито един съперник на терена. Искаме всичко да се решава с футболни аргументи. Но ситуацията днес не го позволява. В момента най-важният мач не е нито на терена, нито на трибуните. Да направим необходимото, за да останат здрави всички хора, свързани с играта!

Кой би поел отговорност за тяхното здраве при едно прибързано подновяване на шампионата?

Предлагаме от първия възможен ден след края на извънредното положение националите ни състезатели да бъдат събрани и да започнат подготовка за изключително важните квалификации през юни!

С уважение,

РЪКОВОДСТВО НА БОТЕВ ВРАЦА
Още по темата: общо новини по темата: 295
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: