Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Янко Георгиев: Това, което се случва с футбола в Бургас, е изключително неприятно
Автор: Стойчо Генов 09:43 / 04.05.2020Коментари (5)1494
© Burgas24.bg
Ботев (Пловдив) продължи своята рубрика, в която привържениците на жълто-черните задават въпроси на любимите си футболисти. Днес на въпросите отговаряше вратарят Янко Георгиев, който тръгна в големия футбол от Бургас.

Как избра точно отбора на Ботев?

В момента, в който ми се обадиха, аз знаех, че искам да бъда в този отбор. Така всички други предложения останаха на заден план.

Какво е чувството да играеш пред публиката на Ботев?

Усещането е невероятно. За мен е изключително удоволствие и така даже се чувствам привилегирован да играя пред такава публика. В цяла България всички знаят, че публиката на Ботев е една от най-великите.

Кои са любимите ти спомени от Бургас?

Имам доста хубави моменти в Бургас. Аз съм роден в този град. Там направих първите си стъпки във футбола. Може би финалът за Купата на България, който играх... Създадох доста приятели, мачовете с Нефтохимик и Черноморец - това са любимите ми спомени от Бургас.

Как прекарваш времето си по време на карантина?

И аз, като повечето хора, спазвам препоръките на Щаба. Опитвам се да поддържам някаква форма в домашни условия, гледам филми, чета книги. Общо взето това са нещата, които правя в момента.

Кой според теб е най-добрият вратар в света (освен Янко Георгиев)?

Благодаря за комплимента (смее се). Моят любимец наскоро се отказа от футбола - Икер Касияс. Сега много ми харесва Ян Облак.

Как се чувстваш в Ботев и харесва ли ти Пловдив?

Скоро ми бяха задали подобен въпрос. Мога да кажа, че в Ботев се чувствам меко казано добре. Относно града - Пловдив е един изключително красив град и на мен много ми допада.

Какво мислиш за вратарите в детско-юношеската школа на Ботев?

Те са доста добре подготвени, има много талантливи деца. С някои от тях дори работим заедно. Качват ги да тренират в първия отбор и ми правят много добро впечатление.

Какво искаш да постигнеш с Ботев?

На първо време искам да правя силни мачове с екипа на Ботев (Пд). И естествено - да печелим купи и да гоним по-предно класиране в първенството. И да радваме нашата публика, защото тя го заслужава.

Какво мислиш за Бургас и нещата с футбола, случващи се там?

Бургас, също като Пловдив, е един от красивите градове в България. А и аз съм роден там и не мога да кажа лоша дума. Това, което се случва във футбола там, е изключително неприятно, защото такъв град заслужава да има професионален футбол.

Лесно ли е да хванеш удар на Тодор Неделев?

Признавам си, че не ми е лесно, но предполагам, че това е така, както за мен, така и за повечето колеги - вратари в България. Тошко има изключително добре насочен удар и е труден за реакция.

С кой защитник пред теб си най-сигурен?

Не бих могъл да кажа конкретно име, защото всички са доста добри и опитни футболисти. Като цяло, спокойствието трябва да идва от цялата линия на защитата и естествено от вратаря.

Кой е любимият ти отбор от английското първенство?

Ако трябва да съм честен, моят любим отбор играе в Испания - Реал (Мадрид). В Англия изключително добро впечатление ми прави Ливърпул и мисля, че този сезон им е най-добрия от много години насам.

Кой от футболистите на Ботев те впечатлява най-много?

В Ботев има доста добри футболисти, изявени имена. Такива са Тошко, Лъчо, Бандаловски, Митко Пиргов. Не искам да продължавам, защото мога да пропусна някой. Но да кажем, че в момента лицето на Ботев (Пд) е Тошко Неделев.

За какво най-често си мислиш, докато си на вратата?

Опитвам се да не мисля за странични неща, докато съм на тренировка или по време на мач. Гледам да съм изцяло концентриран върху това, което става на терена.

Какво е мнението ти за доиграването на мачовете за Купата на България?

Има си хора, които трябва да мислят за това. Нашата задача е в момента, в който ни кажат, да стартираме подготовка и да се подготвим добре и да ги изиграем - независимо дали ще са два мача или повече.

Какви ти бяха впечатленията ти за бултрасите, преди да подпишеш с Ботев?

Впечатленията ми бяха такива, че те са уникални и една от най-добрите публики. И го показаха във финала за Купата на България.

Коя марка предпочиташ за вратарски ръкавици?

Ръкавиците, които предпочитам и в момента използвам, са на "Елит". Използвам ги, защото са изключително удобни, а това е най-важното за един вратар.

Какво друго обичаш да правиш, освен да играеш футбол, разбира се?

Нещата, които ми доставят удоволствие извън футбола, са разходки сред природата, ходя на кино, вечеря с приятели. Като цяло, обичам по-спокойна обстановка.

Как се чувстваше в първите мачове, когато беше резерва и как сега, когато си титуляр?

Естествено, като всеки футболисти не се чувствах приятно, когато бях резерва. Но вратарският пост е такъв, че трябва да тренираш, да се доказваш постоянно, за да може да дойде моментът, в който да заиграеш постоянно и да заслужиш мястото си.

Как реши да станеш вратар?

Като повечето вратари и аз започнах като полеви футболист. Но по стечение на обстоятелствата, имам по-голям братовчед, който беше вратар и вместо футболни обувки, ми изпращаше ръкавици. Трябваше да ги оползотворя по някакъв начин.
Още по темата: общо новини по темата: 295
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: