Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Камбуров: За мен ситуацията с коронавируса е най-неприятна
Автор: Екип Burgas24.bg 13:04 / 08.04.2020Коментари (5)865
©
Голмайстор №2 в историята на "А" група Мартин Камбуров не се е отказал да преследва легендата Петър Жеков за абсолютния голов рекорд в родния елит. 39-годишният нападател има има 230 попадения, докато ветеранът е с 253. През настоящия сезон Императора е вкарал 11 гола в 23 мача за Берое. Камбуров даде интервю пред "България Днес".

Мартине, може ли да бъде доигран целият сезон в Първа лига?

- Със сигурност искам да се изиграят всички мачове от програмата до края. Все пак в тази ситуация никой не може да има големи претенции. Не се знае изобщо дали това ще бъде крайният срок за карантината, дали няма да бъде удължена още. Според мен трябва да се изчака да се види как ще процедират големите европейски първенства и ние да ги последваме.

В Белгия вече определиха служебен шампион. Може ли и тук да стане това?

- Доколкото знам, УЕФА ще наказва белгийската федерация заради това решение. Може би ситуацията е такава, че никой не може да каже еднозначно как трябва да бъде и какво ще се случи. Ако при нас нещата се разминат по-леко и случаите със заразени от коронавирус намалеят, защо поне при закрити врати ние да не си упражняваме професията? Други хора също работят. Хем ще има и феновете какво да гледат по телевизията. Може да се доиграе първенството и в по-сгъстен цикъл сряда-събота за месец и половина. Има начини. Но все пак това е само моето мнение, не мога аз да решавам.

Имат ли нужда отборите от период за подготовка?

- Всеки футболист малко или много се е подготвял у дома, тичал е навън. Един професионален играч е намирал начин да поддържа някаква форма. Да, вероятно ще има спад във физическото състояние. Но няма нужда чак толкова да се подготвяме, сякаш ще започваме ново първенство. Има да се изиграят още 12 мача.

Яд ли те е, че липсата на мачове на практика те спира да гониш пълноценно головия рекорд на Петър Жеков?

- Със сигурност! За мен е най-неприятна тази сутуация. Но и на всеки един футболист му липсват мачовете. На хората също. Искат да си гледат футбол. Дори понякога, като ме срещат навън, ме спират и ми казват: "Хайде поне вие да играете, за да има какво да гледаме". Футболът липсва на всички, но преди всичко е здравето и ще трябва да се съобразим със ситуацията в държавата.

Тази криза ще ви се отрази ли финансово и на вас, футболистите?

- Отдавна повечето футболисти от клубовете в Първа лига се съгласихме да си намалим заплатите с по 30 процента. Това е напълно нормално. Заплатите в момента са най-малкият проблем. Когато цял живот си правил това, на нас ни липсва да се върнем на игрището. Ще изчакаме и се надяваме всичко това да приключи по-бързо.

Как успяваш да тренираш?

- Подготвям се вкъщи, но гледам да правя и бегови упражнения навън. Излизам и се опитвам да си намирам места, където няма хора. Ако трябва, тичам и по улиците. Футболистите не може да се подготвят без тичане, не става просто. Правя поне по 5-6 километра на ден, за да мога да съм в кондиция.
Още по темата: общо новини по темата: 295
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За теб е кофти, а за умрелите и тежко болните е приказка нали? Олигофрен такъв!
0
 
 
Оказа се имаш и врагове Те имат проблем не ти
0
 
 
Браво, щом с 5-6км има такова ниво. :)
0
 
 
Имаш. Добро. Име. И. Авторитет. Кво. Ти. Пука
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: