Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Георги Какалов: Главозамайването е провалило много големи таланти
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 01.04.2020Коментари (0)961
© Burgas24.bg
Екипът на Evimafootball представя мнението на водещите български футболисти – бивши и настоящи, треньори, президенти, рефери и футболни деятели, които по време на криза отговарят на анкета с три въпроса:

1 Как мислите, че може да оцелеете по време на кризата, независимо дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, близък до играта и част от футболен клуб. Дайте идеи как и с какво може да се занимаваме по време на карантината?! 

2 Какво трябва да се промени в родния ни футбола като цяло, за да запази той своята обществена и социална роля?

3 Как трябва да се управлява родния ни футбол след кризата и какви хора трябва да застанат начело на него?

Сега на въпросите отговори Георги Какалов - бивш футболист на Белите орли, Рилски спортист, Литекс, Видима-Раковски, Спартак (Плевен), Ботев (Пловдив), ФК Динамо Минск и Черно море (Варна). Той е носител на Купата на България през 2004 г. с Литекс. Има 2 мача за купата на УЕФА. Най-сериозна следа Георги Какалов остава в отбора на Ботев (Пд), където играе в периода 2005-2008 година, като има 62 мача и 12 гола.

Ето неговите отговори в анкетата:

1. По време на кризата, ние футболните хора, които цял живот се занимаваме с тази игра, в момента имаме възможност да обърнем повече внимание да семействата си, което рядко ни се случва в годината, един, два пъти имаме тази възможност, сега я имаме и трябва да се възползваме пълноценно. Честно да кажа, аз дори и в домашни условия, вече като треньор, имам време да си правя тренировки и програми на школата, която водя в момента и мога да се усъвършенствам като треньор. Правя си също така тренировки в домашни условия, за да поддържам форма и спортен дух.

2. Ами лично за мен трябва да се вдигне качеството на футбола, който предлагат отборите. Аз мисля, че трябва да се дава много повече шанс на младите, защото, повярвайте ми, убеден съм, че имаме много млади и кадърни кадри, които трябва и сме длъжни да им дадем шанс, а не да се взимат чужденци с качества, които не превъзхождат нашите деца. Българските таланти не бива да бъдат пренебрегвани от повечето треньори и това се случва, поради причината, че се търсят веднага резултати, поради което нямаме нужния дългосрочен резултат. Трябва да се даде пълен картбланш на треньорите, свободата да направят най-доброто да се работи с децата и да се развиват правилно, но за това се иска и много труд от страна на треньорите в школите и когато попаднат в мъжкия футбол, също така сериозно и отговорно да показват отношение от тяхна страна, а не да се главозамайват и да тръгнат по лоши пътища, което е провалило много големи таланти. Дълга е темата, мога да говоря много по тази тема, мога да дам много примери с много държави, които предпочетоха да подмладят отборите си със собствени кадри, да, ще загубят много време, много усилия и труд, но в някои такива държави, това вече дава резултат и ни минават по качество на футбола, и по това, че голяма част от техните отбори са неизменни участници в евротурнирите. Ще говорим още по тази тема, има какво да кажа.

3. Какви хора трябва да застанат начело на българския футбол. За мен тройката е ясна, начело с Бербатов, Стилян или Мартин. Това са хората, които трябва да покажат смелост и един от тях да оглави футбола ни. Защо, защото тези хора от малки са в чужбина, тези хора са с друго мислене, тези хора искат да развият и помогнат на българския футбол. Мнението ми за националния отбор е, че трябва да се подмлади, целият отбор да бъде с играчи, които са 21-22 годишни, и да се даде на даден треньор да работи с този отбор едно 5-6 години и ще видите какво ще се случи, ще видите какви успехи ще имаме тогава. Та една Беларус ни би с играчи на 17-18-19 години, защото се дава шанс и търпение. Хората, които трябва да работят с Бербатов, Стилян или Мартин, трябва също да имат чуждестранен опит, да са със съвременно мислене, с нови и свежи идеи.
Още по темата: общо новини по темата: 295
09.11.2020
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
15.07.2020
11.07.2020
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: