Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
БФС се възхити от привържениците на Локо (Пд)
Автор: Стойчо Генов 13:54 / 14.04.2020Коментари (2)974
©
Българският футболен съюз изказва възхищение и подкрепа към действията на привържениците на "Локомотив" (Пловдив) и всички останали организирани групи фенове, демонстриращи социално отговорно поведение в условията на извънредно положение. Вярваме, че подобни добри примери са нагледна демонстрация на факта, че футболът е социален феномен, който обединява, а обществото ни може сплотено да премине през тези трудни времена, се казва в съобщение на официалния сайт на БФС.

Ето какво още информираха от футболната ни централа:

В навечерието на Великден и в условието на извънредно положение продължава благородната инициатива на Клуба на привържениците на "Локомотив" (Пловдив), чийто членове помагат безкористно и безвъзмездно на възрастни, бедни и безпомощни жители на града, като разнасят по домовете им храна и продукти от първа необходимост.

За благородната цел запалянковците използват собствен транспорт, който се дезинфекцира преди всяко разнасяне на храна, а сборният пункт е стадион "Локомотив" в парка "Лаута". Възрастните хора предават по телефона списък с желаните продукти на стойност не повече от 40 лв. (за да могат да бъдат изпълнени по-голям брой заявки), феновете закупуват продуктите и ги разнасят по домовете, като представят касовите бележки. Всички участници в акциите са с маски и ръкавици, като преди тръгване им се мери температурата. Със средства, изпратени от привърженици зад граница, се закупуват маски, дезинфектанти и ръкавици, които се добавят към пакетите, а само през последния уикенд пет екипа доброволци са посетили 50 адреса в града. Феновете доставят стоките от първа необходимост през уикендите, но при спешни случаи се отзовават и през седмицата, като транспортът е използван и от дарители, както и от БЧК при снабдяване с продукти за хора в нужда.  

По случай предстоящия светъл празник е обърнато специално внимание на онези служители от клуба, които - макар на втори план - са неизменна част от него в продължение на десетилетия. Хората на портала, служителите за поддръжка на терена, охраната на футболния комплекс и шофьорът на клубния автобус са получили по един тематичен черно-бял Великденски пакет с посланието, че публика, отбор, ръководство и служители, включително и бивши, са остават заедно и в най-тежките ситуации. По време на доставките за привържениците на "Локомотив" пък е имало специални изненади  - фланелки и блузи с логото на фенклуба. 

Клубът на привържениците на "Локомотив" призовава всички хора да бъдат по-отговорни и дисциплинирани при изпълнение на подчертаните от Националния оперативен щаб мерки, да бъдат по-толерантни и да се отнасят с разбиране към хората на предна линия в борбата срещу COVID 19 – лекари, фармацевти, продавачи в магазини и бензиностанции; да бъдат грижовни към възрастните и безпомощните.

След излъчен по БНТ репортаж за инициативата на запалянковците, с тях са се свързали от Димитровград за обмяна на опит в обгрижване на възрастни хора от града.  Набирането на доброволци продължава и всеки би могъл да се присъедини - телефоните за контакт и за приемане на поръчки за срока на извънредното положение могат да бъдат открити в постовете на официалните Интернет профили на фен-клуба в социалните мрежи.
Още по темата: общо новини по темата: 14346
15.03.2024
12.03.2024
10.03.2024
06.03.2024
05.03.2024
04.03.2024
предишна страница [ 1/2391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Респект момчета и момичета, гордост и чест е да си черно-бял!
+1
 
 
Поклон! Гордост е да си фен на Локомотив Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: